Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, στα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη
Από την περσινή πορεία ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Κυριακή, στις 9.30 π.μ., θα ξεκινήσει από το Στρατόπεδο «Κόδρα» στη Θεσσαλονίκη η πορεία ειρήνης που διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ και η οποία θα καταλήξει στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη, με ενδιάμεση στάση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο.Επίσης σήμερα Κυριακή, οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου (Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας) διοργανώνουν πορεία ειρήνης από την Κερασίτσα (γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη) μέχρι την Τρίπολη.
Το πρόγραμμα είναι το εξής: Στις 5 μ.μ. ανοίγουν οι εκδηλώσεις, με χαιρετισμό από την Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη. Στις 5.30 μ.μ. ξεκινάει η Πορεία Ειρήνης. Στις 7.30 μ.μ. καταλήγει η Πορεία Ειρήνης στην Τρίπολη, στην πλατεία Πετρινού. Ακολουθεί ομιλία από τον αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και γιο του Γρηγόρη, Γιώργο Λαμπράκη, και οι εκδηλώσεις κλείνουν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Λεωφορεία για την Κερασίτσα θα αναχωρήσουν από τα παρακάτω σημεία: Μεσσηνία: 3 μ.μ. Καλαμάτα, όπισθεν Δημαρχείου. 1.30 μ.μ. Πύλος, κεντρική πλατεία. 2 μ.μ. Γαργαλιάνοι. 2.15 μ.μ. Φιλιατρά. 2.30 μ.μ. Κυπαρισσία, ΟΣΕ. Λακωνία: 2 μ.μ. Μολάοι, Γενικό Νοσοκομείο. 2.30 μ.μ. Γύθειο, Τουριστικό. 3 μ.μ. Σπάρτη, Μουσείο. Αργολίδα: 2 μ.μ. Ναύπλιο, ΟΤΕ. 2.15 μ.μ. Νέα Κίος, πλατεία. 2.30 μ.μ. Αργος, λαϊκή αγορά. Κορινθία: 2 μ.μ. Αγιοι Θεόδωροι, φούρνος Καταβάτη (Τσιρικολιά). 2.30 μ.μ. Λουτράκι, Αγροτική Τράπεζα. 2.45 μ.μ. Κόρινθος, πεύκο Σωκράτη.
Την ίδια μέρα, οι αντίστοιχες Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ διοργανώνουν πικετοφορίες - λαμπαδηδρομίες σε Πάτρα (8.30 μ.μ., πλατεία Τριών Συμμάχων), Πύργο (8 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ) και Ζάκυνθο (8 μ.μ., Νομαρχία).
Επίσης, πορεία ειρήνης διοργανώνει σήμερα Κυριακή και η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης. Θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Παναγία και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.
Τέλος, την Τετάρτη 29/5, στις 8 μ.μ., στο Θέατρο «Κήπου», η ΕΔΥΕΘ διοργανώνει καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στον Γρηγόρη Λαμπράκη, στον Νίκο Νικηφορίδη και τους άλλους λαϊκούς αγωνιστές, μέσα από το ποιητικό έργο του Τάσου Λειβαδίτη. Θα συμμετάσχουν ηθοποιοί της πόλης και μουσικό σχήμα με τον Κώστα Πρατσινάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου